19 Mayıs 2013 Pazar

Film İncelemesi The Help

Bu film son zamanlarda izlediğim filmlerden biri ve onlara göre fena değil. 60'lı yıllarda yaşanan zencilere karşı yapılan ayrımcılığı anlatıyor. Filmin oyuncuları son yılların parlayan yıldızı çakma Anna Faris olan Emma Stone, Viola Davis,(kendisi kaliteli bir oyuncudur)Octavia Spencer,Bryce Dallas Howard ve Jessica Chastain. Film çok tutan aynı adlı kitaptan yapıldı. Filmin yönetmeni Tate Taylor adında bundan önce pek elle tutulur bir projesi olmayan bir lavuk. Filmin konusuysa 60'lı yıllarda geçiyor. Zenginlerin yaşamlarındaki siyahları anlatıyorlar. Siyahlar o zamanlar çok fakir,insandan sayılmayan varlıklar olarak görülüyorlar sadece hizmetçi olarak varlar. Eugenia Phelan adlı bir burjuva kızı diğer kızlara pek benzemeyen bir kızdır. Yazar olmak istiyordur ve yerel bir gazetede küçük bir köşe sahibi olur. Ailesi bundan memnun değildir çünkü zengin birisiyle evlenmesini istiyorlardır. Ev işlerindeki püf noktalar gibi sıkıcı bir konu bulur kendine ve arkadaşının hizmetçisi Abileen'den yardım ister. Ve daha sonra gizli bir projeye başlarlar. Siyah insanların başına gelen olayları anlatmayı başlarlar. Daha sonra bir başka zenci hizmetçi Minny ilk başta güvenmesede bu olayın içine o da katılır. Bu üç kadının cesareti,dostluğunu anlatıyor film. Daha sonra herkes bu olaya katılır ve siyahlar haklarını aramaya başlar falan filan. Film fena değildi son yıllarda çıkan filmlere göre. Bu Oscar'ı The Artist'ten daha çok hakediyordu bana göre. Oyunculuklar fena değildi. Viola Davis muhteşem oynuyordu. Emma Stone her zamanki gibi aynı rolü yapıyordu pek bir değişiklik yoktu. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarını bu filmle kazanan Octavia Spencer'sa bana göre haketmiyordu oscarı. Çünkü bütün zenci kadınların kolaylıkla başarabileceği bir rolü almıştı ve abartılı bir değişiklik yapmasına gerek yoktu. Bryce Dallas Howard fena değildi kötü kadın rolünü mimikleriyle başarmıştı. Jessica Chastain'se iyi rol yapıyordu. The Help ağır bir drama değil esprili, eğlenceli,umut dolu sahneler de mevcut. Filmin sonu çok aşırı mutlu bitmiyordu. Benim favori karakterim olan Aibileen mutlu olamıyordu tam olarak ve her yerde Viola Davis başrol diye geçiyordu ama başrol ne oydu nede Emma Stone'du. Başrol itici rolüyle Octavia Spencer'a aitti.(hiçbir sevimliliği yoktu. Bana göre herşeyi hakediyordu ona hiç üzülmedim bide en mutlu o oldu sonda)
Artı Yönleri:Senaryo basit ama iyiydi. Oyuncuların çoğu iyi rol yapıyordu.(Özellikle Viola Davis) konu sıkıcı değildi eğlencliydi (arada bir sıkıcılaşıyordu) dönem özellikleri iyi yansıtılmıştı.
Eksi Yönleri:Octavia Spencer çok itici ve gereksizdi bana göre. Filmde gereksiz sahneler bolca vardı(Emma Stone'un sevgili sahneleri, toplantı, kermes gibi sahneler, Bryce Dallas Howard'ın arkadaşlarıyla olan sahneleri) Film tuhaf bir şekilde bitiyordu. Yarım kalmış gibi. Son aceleye gelmiş gibiydi

Senaryo %58
Oyunculuklar %65
Drama %52
Komedi %50
Dönem Özellikleri %77
Siyasi %60